Un fotbalist din Botoşani ar putea juca în prima ligă spaniolă

s560x316_Florin_AndonePerformanţă de excepţie pentru un fotbalist născut în Botoşani, după ce este aproape  să evolueze în prima ligă spaniolă.

Florin Andone, de 21 de ani, ar putea juca în sezonul viitor în La Liga,  după ce a semnat pe trei ani cu nou-promovata CF Cordoba.

Botoşăneanul a jucat în ultimul sezon sub forma de împrumut în Segunda B, la Atletico Baleare, pentru care a marcat 12 goluri, dar apartinea de clubul Villarreal înaintea acestei mutari.

Românul, stabilit împreuna cu familia, în Spania, de la vârsta de 12 ani, s-a nascut la Botosani, în 1993. La 15 ani a debutat la echipa din Vinaros, din provincia Castellon, Comunitatea Valenciana. După doar un sezon a devenit cel mai bun jucator al echipei, dar nu a reusit s-o salveze de la retrogradare. Apoi, a dat probe de joc la Villarreal, dar a ajuns la Castellon, în Segunda B. În fine, în 2011, a fost cumparat de Villarreal, club la care a jucat la echipa a doua, desi era curtat si de Real Madrid si Atletico, care-l doreau, la rândul lor, pentru echipele secunde.

La un moment dat, a intrat în atentia nationalei U21 a Spaniei, dar a fost convocat la lotul României U19, pentru care a jucat trei partide, în 2012, în preliminariile Campionatului European.

Florin Andone va juca timp de un sezon sub forma de împrumut la Cordoba, urmând ca ulterior sa fie transferat definitiv pentru urmatorii doi ani din contract.
CF Cordoba a reusit sa promoveze în La Liga în aceasta vara, pentru prima oara dupa 42 de ani. Alaturi de andaluzi, în prima liga spaniola au mai promovat Deportivo La Coruna si Eibar.

Sursa Bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *