Laboratorul anticorupție inaugurat la Botoșani. Vezi ce domeniu de activitate consideră botoșănenii cel mai corupt!

laboratorul anticoruptieLabirintul anticorupție a luat startul la Botoșani și va ajunge aproape în toată țara. De dimineață, botoșănenii care s-au aflat în treacăt pe pietonalul Unirii au putut circula prin labirintul anticorupție. Aceștia au primit un chestionar cu întrebări despre corupție, gen care ar fi instituțiile competente în prevenirea corupției, ce înțelegeți prin trafic de influență, ce este infracțiunea de corupție și la final, la ieșirea din labirint, au primit materiale promoționale distribuite de Asociația Pro Democrația, organizatorul acestei inedite acțiuni de conștientizare a publicului cu privire la faptele de corupție. Cei care au trecut în jurul amiezii prin labirint au avut parte și de un tort uriaș cu un mesaj seminificativ „Plătește pentru ce ți se cuvine”.

laboratorul anticoruptie„Este un proiect de conștientizare pentru cetățeni de a sesiza fapte de corupție mică, pentru că întotdeauna așteptăm ca cei de sus să se implice, să vină și spă spună. E o metodă inedită , un labirint la propriu unde oamenii intră in interior și compeltează un chestionar cu întrebări ale căror răspunsuri le găsesc pe pereții labirintului, Colegii mei verifică răspunsurile și ei primesc materiale promoționale și o prăjitură”, a spus Iuliana Iliescu, coordonatorul proiect Asociația Pro Democrația.

Oamenii au privit mai întâi un pic curioși întreaga manifestare de pe pietonal după care, entuziaști, au intrat pe porțile labirintului. În fața acestuia aui fost și patru sticle cu lichid colorat. Pe fiecare recipient scria sănătate, justiție, educație și respectiv poliție, oamenii fiind rugați să picure din dintr-un lichid colorat, o culoare pentru fiecare domeniu,  în recipientul cu domeniul pe care ei îl consideră cel mai corupt. În doar cîteva ore de la montarea labirintului pe pietonal, recipinetul Justiție era trecut de jumătate.

Centralizarea datelor de la cetățeni din chestionarele completate se va face ulterior pentru a se verifica astfel cît de cunoscători sunt botoșănenii cu privire la actele de corupție. Acțiunea este organizată de Asociația Pro Democrația în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție. Activitatea a fost organizata si anul trecut, insa la Botosani este pentru prima data. Anul trecut s-a organizat in 5 orase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *