Percheziţii în Penitenciar şi în Botoşani pentru destructurarea unei reţele de „ţepari” prin telefon

penitenciarul botosani Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Bistriţa Năsăud au descins, în Penitenciarul Botoşani şi au percheziţionat mai multe celule de unde se bănuia că deţinuţii sunau persoane pe care le înşelau.

like facebookPercheziţiile au vizat şi mai multe locuinţe din Botoşani. Acţiunea s-a desfăşurat simultan în judeţele Suceava, Bacău, Harghita, Iaşi şi Braşov. În total poliţiştii au efectuat 22 de percheziţii, în urma cărora au ridicat,  telefoane mobile, componente și accesorii de telefonie mobilă, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi 10.100 de lei.

De asemenea 13 persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, iar alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate

De asemenea, opt persoane, din care trei din Penintenciarul Botoşani, aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au fost transferate în Arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, pentru cercetări, urmând ca alte două să fie transferate de la Penitenciarul Deva şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Potrivit anchetatorilor, gruparea ar fi formată din 27 de persoane, care în perioada 20 ianuarie – 10 februarie, prin convorbiri telefonice repetate, ar fi indus în eroare o femeie din Bistriţa, prezentându-se ca reprezentanţi ai unei societăţi de telefonie. Membrii grupării i-ar fi spus victimei că a câştigat un premiu în bani şi ar fi determinat-o să depună, de mai multe ori, în total 125.000 de lei, pe numele altor persoane implicate din ţară, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid şi mandat poştal on-line.

 

One thought on “Percheziţii în Penitenciar şi în Botoşani pentru destructurarea unei reţele de „ţepari” prin telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *