Interviu! Andi Moisescu: În sistemul sanitar trebuie schimbată în primul rând mentalitatea…

Andi MoisescuVedeta Pro TV, Andi Moisescu, a fost prezent, marți, la Botoșani, în cadrul unei acțiuni organizată de Salvați Copiii România, organizație al cărei președinte este. Prezentatorul emisiunii  „Apropo tv” și juratul emisiunii „Românii au talent” ne-a acordat, în exclusivitate, un scurt interviu despre implicarea sa în activități de voluntariat.

Rep: 10 ani în organizația Salvați Copiii România, cum ți-a schimbat asta viața? Andi Moisescu: M-a învățat să fiu mai responsabil și mai ales m-a învățat să mă bucur atunci când îi ajut pe alții pe care nu-i cunosc…

Rep: Are mai mare impact Salvați Copiii România pentru că tu ești președintele?

A.M: Înclin să cred că da, pentru că orice acțiune e automat mai cunoscută. Cred foarte tare în puterea exemplului și cred că există acest impact mai mare și pentru că eu sunt președintele organizației…

Rep: Ai făcut cu siguranță multe vizite în spitale și probabil ai realizat că sunt foarte multe de schimbat, dar vreau să-mi spui care ar fi, după tine, primul lucru pe care l-ai schimba?

A.M: Mentalitatea sistemului. Chiar că sunt foarte multe lucruri de schimbat, dar cred că în primul rând trebuie schimbată mentalitatea, apoi noi înșine trebuie să ne schimbăm, iar puterea schimbării stă în fiecare dintre noi, este o decizie personală…

Rep: Cât de mult ajută voluntariatul la schimbarea la care tot sperăm să se întâmple?

andi moisescu si copiii de la salvati copiii romania
Andi Moisescu, alături de voluntarii de la „Salvați copiii România”

A.M: Voluntariatul face parte din această schimbare care cred că stă în noi. Este un câștig la îndemâna fiecăruia din noi, nu ne lipsește decât să accesăm această opțiune, în schimb beneficiile ei sunt uriașe pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

Rep: Simți diferențe între voluntariatul practicat în orașele mici și cel din orașele mari și cum?

A.M: A fi voluntar este la fel peste tot în lume indiferent că faci parte dintr-o comunitate de 1000 de oameni sau 20.000 de oameni, e fix aceeași noțiune. E o barieră, un prag pe care ești dator să-l depășești și presupune că începi să te gîndești mai departe de tine și la cei de lângă tine chiar dacă pe acei oameni nu-i cunoști. Voluntariatul în România a făcut pași uriași. Să ne gândim, dacă dăm timpul înapoi cu 10 ani, cred că această noțiune era pur și simplu străină. Dar aș vrea să fac o precizare, înainte de 89 voluntariatul era în fiecare dintre noi, numai că nu i se spunea voluntariat, era ceva natural. Când te ruga un vecin să-l ajuți cu ceva, îl ajutai de drag fără să ceri cevaîn schimb…

Rep: Și în final, vreau să ne spui ce impresie ți-a creat Botoșaniul pentru că ieri ai și fost prin împrejurimi?

A.M: Am fost extrem de impresionat, pentru că atunci când auzi din-afară, auzi așa: Botoșani? un oraș în care oamenii o duc greu și te aștepți să vii și să vezi un oraș care este chinuit de probleme. Dar mi se pare un oraș extrem de curat în primul rând, care arată foarte bine, plin de verdeață, liniște, aer curat și oameni care mi-au lăsat impresia că au puterea să treacă peste orice greutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *