A fost lansat un nou număr al publicației „Vatra noastră românească”

revista vatra romaneasca Luni seara, la Casa Armatei  Botoșani, a avut loc lansarea numărului 14 (35), serie nouă aprilie – iunie 2014, al publicației Vatra noastră românească,  periodic al filialei județene Botoșani al Uniunii Vatra Românească. Au asistat membri ai filialei, personalități botoșănene, invitați.

Noul număr a fost prezentat de Paul – Mircea Iordache, redactorul șef al publicației. Iată câteva articole din sumarul revistei: 1 aprilie, ziua națională a victimelor deportărilor, comemorarea masacrului de la Fântâna Albă; 14 iunie, comemorarea stingerii din viață a poetului Mihai Eminescu; 28 iunie, Ziua de luptă împotriva consecințelor tratatului Molotov – Ribbentrop, comemorarea răpirii Basarabiei, Bucivinei de Nord și a Herței.

Prof. Dr. Dan Prodan semnează un interesant articol despre semnificațiile multiple ale zilei de 9 mai, din care mai bine de două treimi, bogat ilustrate,  sunt dedicate Zilei Europei.

Invitat în cadrul întâlnirii, reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani a făcut o serie de propuneri concrete de colaborare,  pentru informarea publicului larg, în lumina semnării de către Republica Moldova șI Ucraina a Tratatelor  de Asociere la UE.

Un moment inedit a fost prezentarea  doamnei prof. Violeta Cîrneală a  evenimentului  de marcare a Zilei Drapelului Național a de către elevii Liceului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, acțiune susținută de Centrul Europe Direct Botoșani. De altfel doamna profesoară a venit la Botoșani într-o ținută specială,  frumos asortată cu elemente ale drapelului național, fapt care i-a făcut pe unii participanți să o declare cu admirație, ”Doamna Tricolor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *