O firmă nou înfiinţaţă şi una aflată în plină anchetă pentru evaziune fiscală, conduc afacerile din Botoşani

bani multiFinanţiştii au întocmit topul firmelor administrate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, după cifra de afaceri obţinută în 2013.

Astfel, potrivit acestui clasament pe primul loc se situează o firmă nou înfiinţată, SC Prodalcom Distribution SRL, membră a grupului de firme ce produce produse alcoolice la Vorona şi care a înregistrat afaceri de 70,18 milioane de lei.

like facebookPe locul doi se situează societatea DadyCom SRL, cu 54,2 milioane de lei. Societatea este, însă în plină anchetă derulată de poliţiştii Gălăţeni într-un dosar cu o evaziune estimată la 5 milioane de lei. În cursul săptămânii trecute au avut loc descinderi la abatorul Răchiţi, locul unde procesatorul de carne îşi desfăşoară activitatea.

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Radu Ţurcanu

Pe locul trei se situează tot o firmă din domeniul procesării cărnii, Samcom As SRL şi care a realizat afaceri de 52,8 milioane de lei.

Primul loc după podium este ocupat de firma de Ovisim Impex SRL, firmă ce administrează supermarketurile Ovisim. Potrivit statisticilor societatea a avut afaceri anul trecut de 51,6 milioane de lei.

Pe următoarele locuri se mai situează Dorotex SRL, 47,5 milioane de lei, Modern Calor SA, 43,9 milioane de lei, Transporturi Auto SA, 42,9 milioane de lei, Cereal Bac SRL, 37,6 milioane de lei, Romarta Copiilor, 35, 4 milioane de lei şi Five Continents Group SRL, 35,3 milioane de lei.

” Relevant pentru o firmă este cifra de afaceri pentru că profitul poate fi diminuat artificial în vederea evitării impozitului. Topul nu conţine surprize, sunt firmele pe care le ştiam”, a declarat Radu Ţurcanu, director al AJFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *