Copiii și tinerii care iubesc mediul înconjurător, așteptați în Tabăra Eco Know Life

Tabara Agafton 2013 (5)
Copiii curăță de gunoaie pădurea de la Agafton

Tabăra Națională Eco Know Life, organizată de Direcția Județeană de Sport și Tineret, se va desfășura și în acest an, în perioada 26 august-1 septembrie. Numărul copiilor și a tinerilor care doresc să participe la cea de-a VI-a ediție, va fi de 75, aceștia urmând a fi selectați pe baza formularului de înscrieri și a unei jurizări a aplicațiilor depuse.

Tabăra organizată la Agafton îi va aduna la un loc pe acei tineri cu dragoste pentru mediul înconjurător în vederea participării lor la activități de educație non-formală, de protejare a mediului și de deprindere a tehnicilor de orientare în timp și spațiu cu mijloace naturale.

like facebookTotodată, în afară specificul privind protecția mediului, tabăra mai are și rolul de a-i obișnui pe copii cu principalele tehnici de autoapărare, în condiții civilizate și de siguranță. Principalele condiții  de a participa în această tabăra sunt ca tinerii să aparțină unei unități de învățământ, să aibă între 10 și 35 de ani, să fie apți medical, să fie cetățeni români și în cazul minorilor să facă dovada acordului părinților.

Unul din principalele criterii de selecție ar fi implicarea aplicantului în acțiuni ce sunt cuprinse în tema proiectului, să dețină diplome și contracte de voluntariat în acest sens, acestea urmând a fi însoțite de o adeverință a președintelui de organizație în care a activat.

Tinerii din mediul rural au o șansă în plus de a participa iar cei cu rezultate foarte bune la școală de asemenea pot câștiga puncte în plus la evaluare. Înscrieri pentru această tabără au început în luna mai și continuă pînă pe data de 12 august. Relații se pot obține la telefon 0231516252 sau pe email unde se face și înscrierea  [email protected]. Tabăra este finanțată  de Ministerul Tineretului și Sportului, participanții vor plăti doar costul de tranport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *