Plăcintă record făcută de bucătarii botoşăneni la un târg din Bucureşti

placinta gabriela mateiucPlăcintă de record pregătită de bucătari botoşăneni la un târg organizat în Bucureşti. Cu multă brânză şi smântână pe deasupra, preparatul i-a dat gata pe toţi.

Mirosul de copt i-a atras pe plimbăreţi ca un magnet şi au aşteptat în jur de o oră până când vestita plăcintă poale-n brâu a fost gata. Şi a ajuns la toată lumea. A avut zece metri lungime, iar cei şase maeştri într-ale bucatelor, care au mai preparat de-a lungul timpului cel mai uriaş cozonac şi cele mai mari plăcinte cu dovleac, s-au luptat cu ea şase ore, până când au văzut-o gata.

like facebook”Ne-am apucat de treabă la ora 5.00, am frământat coca, după care am băgat-o la cuptor pe părţi: câte un metru la fiecare cinci minute. Toate ingredientele folosite sunt naturale, provin de la animalele crescute la Mănăstirea Zosin, din Botoşani“, ne-bucatar placintaa explicat Gabriela Mateiuc, una dintre bucătărese.

La început, plăcinta a fost împărţită gratis, după care s-a vândut cu 40 lei/kg. Delicatesa a fost preparată în cadrul Târgul Tradiţional de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, organizat de Primăria sectrorului 4, în Parcul Lumea Copiilor.

Sursa: Click.ro

 

One thought on “Plăcintă record făcută de bucătarii botoşăneni la un târg din Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *