Sărbătoare la Mănăstirea Vorona. Maica Stareță își serbează ziua de naștere. Vezi ce vârstă împlinește!

Manastirea VoronaComunitatea de măicuțe de la Mănăstirea Vorona are, luni, motiv de sărbătoare. Maica Stareță Teofana Scântei își sărbătorește, pe 30 iunie, ziua de naștere. Ea împlinește 80 de ani, iar cu acest prilej va organiza, după slujbă, o masă specială la care au fost invitați și câțiva prieteni de-ai acesteia, printre care şi Prea Sfinţitul Calinic Botoşăneanul.

like facebookS-a născut pe 30 iunie 1934 în satul Chișcăreni, pe atunci comuna Săveni. Părinţii Costache și Maria erau simpli agricultori, ea fiind al şaselea copil al familiei (astăzi, niciunul dintre fraţi nu mai trăieşte).

Numele de familie al maicii starețe este Fevronia Scântei, iar prin credință desăvârșită a fost călugărită în 1953, primind numele de Teofana.

Călugărirea s-a făcut la Mănăstirea Râșca, de către mitropilitul Moldovei de atunci, Sebastian Rusan. La Mănăstirea Vorona a ajuns în 1968, iar în 1969, la 35 de ani, a devenit stareță, reuşind, prin activitatea sa, să păstreze originalitatea spirituală şi religioasă a mănăstirii, transformând lăcaşul de cult într- unul din locurile cele mai liniștitoare ale sufletului.

Echipa BotosaniNews îi urează „La multi ani”!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *