Finanţiştii concediaţi în urma reorganizării ANAF, repuşi în funcţie de judecători

directia generala a finantelor publice botosaniReorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este considerată ilegală de judecători. După reorganizare, Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani şi-a pierdut personalitatea juridică, iar 60 de salariaţi au rămas fără un loc de muncă.

Sindicatul SED LEX a contestat, în numele angajaţilor deciziile de destituire din funcţie, iar o parte din salariaţi au fost reintegraţi pe funcţii de judecători.

like facebookDoi foşti salariaţi ai fiscului au câştigat, definitiv, în instanţă posturile de pe care au fost dai afară. Iliuţă Corbu şi Costel Anton au fost reîncadraţi pe posturile de personal contractual, respectiv muncitori calificaţi la Administraţiile Botoşani şi Dorohoi.

Instanţa a mai obligat fiscul să le plătească salariile din data concedierii, respectiv 5 august 2013. Decizia a rămas definitivă după ce, vineri, Curtea de Apel Suceava a respins apelul formulat de instituţie împotriva primei sentinţe date de Tribunalul Botoşani.

liderul de sindicat Andrei Paramanov a precizat că sunt mai multe acţiuni pe rolul instanţelor de judecată ale salariaţilor concediaţi şi speră în sentinţe favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *