Râptul teritorial de la 28 iunie 1940, comemorat în fața Muzeului Județean. Un mesaj emoționant scris cu lumânări!

basarabia e romania -2Platforma unionistă Acțiunea 2012 a marcat, sâmbătă seară, printr-o acțiune la care au participat câțiva elevi de la o școală din Vorona, cei 74 de ani de la răpirea Basarabiei, a Bucovinei de Nord și a Ținutului Herței  de către uniunea sovietică prin înțelegere între Germania hitleristă și Rusia sovietică.

Mai mulți tineri au așternut în fața Muzeului Județean un covor negru ca semn de tristețe purtată pentru ruperea Basarabiei de țara mamă peste care au aprins lumânări  cu ajutorul cărora au scris un mesaj emoționant: Basarabia e România. Apoi, mai mulți elevi de la o școală din Vorona coordonați de Violeta Cîrneală, au cântat la chitară cântece patriotice și au recitat poezii, de asemenea naționaliste, pentru a aminti trecătorilor de durerea suportată de frații noștri de peste Prut.

like facebookPlatforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de asociații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat. Desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *