Fiu de primar lăsat să bată poliţişti

uniforma politist si masina politieFostul şef al Poliţiei Flămânzi, subcomisarul Marcel Şchiopu, eliberat din funcţie în iunie 2013 pentru management defectuos şi mutat în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani, este anchetat de procurori pentru favorizarea infractorului.

Dosarul, deschis în 2012, vizează un incident petrecut în aprilie 2011 şi muşamalizat în primă fază, incident în care a fost implicat fiul primarului, de la acea dată, al oraşului Flămânzi. Potrivit unor informaţii neoficiale, în ziua cu pricina, Florin Pitorac, fiul fostului primar Constantin Pitorac, s-ar fi îmbătat şi ar fi lovit un tânăr.

like facebookPentru a aplana scandalul, a intervenit unul dintre agenţii de atunci, Dan Cristian H., care, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încercat să-l potolească pe Florin Pitorac, dar acesta l-ar fi bruscat şi ar fi lovit cu o bâtă în maşina de poliţie cu care venise agentul. În mod normal, evenimentul trebuia raportat imediat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP), însă şeful de atunci al Poliţiei Flămânzi, Marcel Şchiopu, a intervenit pentru ca agentul să nu raporteze evenimentul, lucru care s-a şi întâmplat.

Ulterior, în 2012, an în care primarul Constantin Pitorac avea să-şi piardă funcţia, cazul a fost adus la cunoştinţa conducerii IJP, care a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Sursa: Monitorul de Botoşani

 

One thought on “Fiu de primar lăsat să bată poliţişti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *