Sute de elevi au contestat rezultatele la Evaluarea Naţională

mihaela hunca isj botosaniSute de elevi au contestat, vineri, rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că se aşteptau la un asemenea număr.

like facebookStatisticile arată că 466 de elevi nu au fost de acord cu notele primite, dintre aceştia 347 la proba de Limba Română şi 119 la matematică.

În acest an promovabilitatea a fost de 64,11%, iar Mihaela Huncă, inspector şcolar general al IŞJ, a menţionat că anul trecut au fost depuse aproape 600 de contestaţii la acest examen, iar în acest an se aştepta un număr asemănător.

” Contestaţiile s-au putut pune, vineri, până la ora 20. S-a lucrat până târziu la centrele de evaluare pentru scoaterea lucrărilor şi resigilarea lor. Sâmbătă se preiau de la centrele de evaluare la centrele de contestaţii pentru a face o a doua corectură. Înainte de perioada de contestaţie pot să vă spun că proncentul de promovabilitate, la nivelul judeţului Botoşani, este 64,11%. Este aproximativ la fel ca şi procentul de anul trecut, când după perioada de contestaţie procentul a fost de aproximativ 70%. De obicei după perioada de contestaţie procentul de promovabilitate creşte. Spunem promovabilitate gândidu-ne la cei care au medii peste 5. Pentru că de fapt elevi care au medii sub 4 pot să intre la anumite licee. Nu este o condiţie ca nota minimă să fie 5 pentru a fi admis la un liceu”, a declarat Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *