Botoșănenii chemați să doteze Muzeul vieții cotidiene în comunism

muzeul comunsimului la BotosaniColectarea de obiecte care caracterizează viața de zi cu zi din comunism a început. În fiecare weekend tineri voluntari îi așteaptă pe botoșăneni să aducă la corturile montate pe Pietonalul Unirii și Calea Națională obiecte care amintesc de viața în comunism.

Aparate de radio masive din lemn, pickupuri, televizoare alb negru, ceasuri, mileuri, bibelouri, celebra cheie pe care copiii rămași singuri acasă o purtau la gât agățată de un șnur, cărți, reviste din vremea respectivă, almanahurile, seria de reviste Magazin istoric și multe alte obiecte de acest fel care amintesc de perioada comunismului din România sunt așteptate pentru a fi donate primului Muzeu dedicat vieții cotidiene din comunism.

Până acum între obiectele colectate se remarcă de departe celebrele șnururi galben și albastru purtat înainte de 89 de pionerii cu rezultate foarte bune la învățătură sau celebrul bibelou sub formă de pește existent aproape în fiecare casă din comunism pe televizor.

like facebookToată vara, pe perioada weekendului, de vineri până duminică, tinerii voluntari vor fi la datorie la corturile amplasate în cele două zone amintite pentru a-i determina pe botoșăneni să renunțe la amintirile din comunism fiind astfel donatori de frunte la primul muzeu al comunismului care se va deschide în toamnă la Botoșani.

În primă fază va avea loc o expoziție la Muzeul Județean cu toate obiectele strînse, după care, din toamnă, acestea vor fi organizate într-o hală de la vechiul CET unde va funcționa muzeul.

Activitatea este susținută și organizată de Asociația CulturEst împreună cu tineri voluntari botoșăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *