Prima comună din Botoşani care îşi face transport în comun

microbuzO comună din Botoşani vrea să înfiinţeze un sistem propriu de transport în comun. Primarul vrea să aducă microbuze care să transporte sătenii dintr-o parte în cealaltă a comunei. Ideea aparţine primarului din comuna Ibăneşti, Romică Magopeţ, care a scos la licitaţie serviciul de transport public de persoane.

El intenţionează să contracteze o firmă care, cu ajutorul microbuzelor, să facă legătura între toate cătunele comunei şi centrul localităţii, dar şi de drumurile judeţene şi drumul naţional Dorohoi- Darabani.

like facebookVrem să asigurăm oamenilor accesul mai uşor la instituţiile publice. Comuna este foarte răsfirată şi oamenii sunt împărţiţi pe cătune. Vrem să le oferim un serviciu public care le este necesar”, a spus Magopeţ.

Pentru început, el vrea să facă zilnic minim şase curse pe un traseu deja stabilit, care include toate satele (Azoicăi Racu- Centru- Dumbrăviţa-Ţibuleac- Viorel Crudu- magazin Nicuşor– Primarie- Moara- Filip Cohârleac- Centru Ibăneşti- Măgura- Abătăcesei- drumul Măgurii- retur).

Contractul cu viitorul operator de transport va fi pe o perioadă de trei ani. Autorităţile locale din Ibăneşti iau în calcul acordarea unor subvenţii pentru elevi şi pensionari.

În comuna Ibăneşti trăiesc peste 2.000 de persoane, dintre care 600 sunt elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *