Om de afaceri condamnat definitiv pentru evaziune fiscală

judecatorJudecătorii Curţii de Apel Suceava au condamnat definitiv, miercuri, un om de afaceri din Botoşani găsit vinovat de evaziune fiscală.

Este vorba despre patronul firmelor Crisandi SRL şi Embro SRL, Dorina Dumitraş, ce a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 7 ani.

Judecătorii au obligat-o pe Dorina Dumitraş, în solidar cu societatea Crisandi SRL Botoşani, să plătească statului român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, care s-a subrogat prin efectul legii în drepturile şi obligaţiile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşani, suma de 21.215 lei, din care 9698 lei impozit pe profit, şi 11516 lei accesorii aferente TVA, plus dobânzi şi penalităţi.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Emil Rotaru tot la trei ani cu suspendare. Ambii au fost obligaţi, în solidar cu firma Embro SRL la plata unei sume de 612.769 de lei plus accesoriile aferente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *