VIDEO Imagini spectaculoase cu incendiul, accidentul şi spargerea de la mall

incendiu la uvertura mall botosaniUn puternic incendiu produs la etajul superior al Uvertura Mall, un accident între un tramvai şi un autoturism şi o spargere la un magazin de bijuterii de la parterul complexului comercial au fost simulate, joi dimineaţă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Crucea Roşie, Poliţia Locală şi Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă.

like facebookExerciţiul complex a implicat pompieri din Botoşani şi Dorohoi, care au participat cu 15 autospeciale de stingere a incendiului şi descarcerare.

Scenariul după care s-a desfăşurat intervenţia a avut la bază un incendiu la ultimul etaj al mall-ului. Fumul dens putea fi observat de distanţă de mall. Autorităţile au intervenit cu maşinile de pompieri şi au evacuat, pe scara de urgenţă, exterioară, personalul de la Uvertura Mall, printre care şi mai mulţi răniţi. Aceştia au primit îngrijiri de la cadrele medicale de la Ambulanţă şi de la SMURD la corturile special amplasate pe strada Griviţa. Ulterior, victimele au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

Ulterior, a fost simulat un accident între un tramvai şi un autoturism. Din accident a rezultat rănirea gravă a două persoane, care au rămas încarcerate. La faţa locului a fost simulată intervenţia echipajelor de descarcerare de la ISU, a SMURD-ului şi ambulanţei, dar şi a Poliţiei Rutiere. Pompierii au tăiat cupola maşinii, au scos victimele şi le-au transportat la ambulanţe.

La final, a fost imaginată o spargere la magazinul de bijuterii de la parterul Uvertura Mall. Jandarmii au fost sunaţi prin 112 să intervină, astfel că au ajuns imediat la faţa locului, hoţul fiind prins şi imobilizat.

 

 

2 thoughts on “VIDEO Imagini spectaculoase cu incendiul, accidentul şi spargerea de la mall

  1. Da, sigur… in conditii „normale” ar fi curios de aflat daca ar actiona tot atat de prompt… Cu trafic deviat de dimineata, si totul pregatit dinainte ca la carte exercitiul n-avea cum sa dea gres… Dar luati pe nepregatite, cu trafic aglomerat, mall-ul plin… ne ramane doar sa speram ca nu se va intampla niciodata…

  2. Frumooooos !!! …dar realitatea bate filmul… Mai trebuiau aduși acolo 100 de gură-cască, care să huiduie intervenția tardivă a pompierilor, a ambulanței, a poliției etc., alții care să își bage nasul peste tot și să dea sfaturi neavizate , plus conducerea partidelor politice . Deci, nu se pune această simulare întrucât factorii de stres au lipsit cu desăvârșire !!! Ne vedem la anul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *