FOTO Abatorul din Răchiţi, răscolit de mascaţi. Vezi ce au urmărit percheziţiile!

perchezitii mascati five continents botosani3Zeci de jandarmi mascaţi au descins, miercuri dimineaţă, la abatorul de la Răchiţi fiind însoţiţi de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

like facebookAnchetatorii au căutat documente privind sacrificările de animale făcute de două firme ce au închiriat abatorul de la omul de afaceri Tonino Boldea.Percheziţiile au vizat şi casa unuia dintre patroni, Dragoş Alexuc, de unde s-au ridicat mai multe documente aparţinând societăţii Dadycom SRL.

Animalele erau achiziţionate din judeţul Galaţi fără documente şi astfel s-a ajuns ca autorităţile din judeţul din sudul Moldovei să coordoneze ancheta. Descinderile au avut loc încă de la primele ore ale dimineţii, iar munictorii au fost opriţi din lucru, o parte dintre aceştia plecând acasă.

perchezitii mascati five continents botosani6Potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi, s-au efectuat 5 percheziţii atât în Botoşani cât şi în Galaţi, dintre care două la societăţi comerciale şi trei la persoane fizice.

Poliţiştii susţin că în perioada 2011-2013, societăţile ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni nereale pentru deducerea TVA şi neplata impozitelor, cauzând un prejudiciu de 5.000.000 de lei. Mai multe persoane urmează a fi ridicate şi conduse la audieri,

„Percheziţiile vizează ridicarea de documente sanitar-veterinare, care privesc relaţiile comerciale, activităţile de abatorizare şi comercializare a cărnii ale firmelor în cauză, precum şi documentele de plată, pentru probarea activităţii infracţionale. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2013, reprezentanţii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, având ca scop deducerea T.V.A. şi sustragerea de la plata impozitelor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 5.000.000 de lei.Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul I.P.J. Galaţi, pentru audieri”, se arată în comunicatul IPJ.perchezitii mascati five continents botosani1

Acţiunea vine după ce în primăvara acestui an, inspectorii antifraudă  au instituit sechestru pe stocul de marfă de peste 20 milioane de lei pe care firma Dadycom, dar şi pe maşinile şi proprietăţile imobiliare pe care aceasta le deţine.

 

Sechestru pe averea firmei acuzată de evaziune de 14 milioane de lei. Vezi detalii!

perchezitii mascati five continents botosani7perchetizii mascat abator rachitiperchetizii mascat abator rachiti1perchetizii mascat abator rachiti2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *