Minori intoxicaţi cu alcool şi etnobotanice

droguriConsumul de etnobotanice şi alcool se menţine ridicat la nivelul judeţului Botoşani. Potrivit Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani (CPECA), structură teritorială a Agenţiei Naţională Antidrog (ANA), vârsta de debut a consumului de droguri este în scădere, printre consumatori numărându-se şi mulţi minori. Anul trecut, peste 2000 de persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţă, din care 1749 ca urmare a consumului de alcool, 23 fiind minori.

De asemenea, 90 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza abuzului de medicamente, cinci dintre acestea fiind minori, iar alte 26 persoane au ajuns la urgenţe după ce au consumat etnobotanice, 12 dintre consumatori fiind minori. Tot anul trecut au fost înregistrate 23 de urgenţe medicale din cauza consumului de substanţe volatile, două cazuri fiind înregistrate în rândul minorilor, în timp ce în comă alcoolică au fost 21 de minori.

like facebookAceeaşi statistică arată faptul că 100 de persoane au avut tentative de sinucidere pe fondul consumului de alcool şi medicamente, 21 dintre acestea fiind minori. 162 de botoşăneni au solicitat tratament la Spitalul de Psihiatrie după ce  au consumat droguri sau alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *