Firma care administrează iazul Dracşani a atras o finanțare de peste un milion de euro

sulita- barajul de la iazul dracsani BotosaniFirma care administrează iazul Dracşani din județul Botoşani a atras o finanțare de aproape un milion de euro din fonduri europene. Societatea comercială Piscicola SRL, controlată de omul de afaceri Gheorghe Nistor, va implementa proiectul intitulat „Lucrări de reabilitare, amenajare și achiziție de utilaje la ferma piscicolă Dracșani”, în valoare de 4,19 milioane de lei.

În baza acestuia, Piscicola va achiziționa, printre altele, cinci bărci cu motor, o barcă din lemn, două pontoane plutitoare, dar și un camion de 18 tone.

like facebookPotrivit proiectului „investiția constă în dotarea cu utilaje performante în vederea aplicării metodelor de creștere intensivă a crapului autohton și a celorlalte specii de fitofag, mărirea procentului de pește răpitor (somn, șalău), creșterea și modernizarea producției, punerea în aplicare a unor metode de acvacultură care să reducă substanțial impactul negativ sau să sporească efectele pozitive asupra mediului în comparație cu practica normală”.

Proiectul este finanțat prin AM-POP 2007-2013, Masura 2.1 „Acvacultura”, actiunea 2 „Variatiile productiei datorita extinderii sau modernizarii exploatatiilor piscicole existente.

 

One thought on “Firma care administrează iazul Dracşani a atras o finanțare de peste un milion de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *