Primarul Portariuc a reprezentat Asociația Municipiilor din România la un forum susținut de profesori din Florida și Texas, SUA

ovidiu portariuc forum americaniPrimarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a participat în perioada 18-22 iunie, la Brașov, la Forumul Internațional pe teme de administrație publică  „Managementul public colaborativ: calea către o bună guvernare locală”, organizat de Revista Română de Administrație Publică si Societatea Americană de Administrație Publică.

Din partea americană au participat profesori și profesioniști în administrație de la Școala de Administrație Publică din cadrul Universității Central Florida, Universitatea de Stat din Texas și alți parteneri naționali și internaționali.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești, alături de primarul Ovidiu Portariuc, au reprezentat Asociația Municipiilor din România.

like facebookO experiență extrem de bogată și interesantă sub aspect profesional. Am discutat cu foști primari, city manageri, profesori ai Universității din Florida și Texas aspecte extrem de utile ce țin de administrație, pe care voi încerca să le implementez și în Botoșani„, a declarat Ovidiu Portariuc.

ovidiu portariuc forum americani 1În cadrul forumului au avut loc o serie de sesiuni de prezentări (ex.: “Îmbunătățirea performanței administrației printr-un management mai bun”, “Implicarea comunității și a cetățenilor: managementul schimbării, dezvoltare comunitară și implicare voluntară”), colocvii (ex. “Organizarea sectorului public: o viziune globală a abordărilor centralizate și descentralizate”) și mese rotunde (ex.: “Managementul zonelor metropolitane: colaborarea administrației dincolo de jurisdicția locală”), finalizate cu o sesiune plenară.

Evenimentul le-a oferit aleșilor locali și funcționarilor publici din România șansa de a se întâlni în mod direct cu omologi din sectorul public american, dar și din alte țări, și de a discuta pe diverse teme, atât în context formal, cât și informal. Forumul va continua prin a oferi unor aleși locali și profesioniști în administrație din România, șansa de a participa la o sesiune de formare teoretică și practică, de aproximatix 10 zile,  în toamna acestui an, în SUA.

sursa: comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *