Mii de pachete ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră

tigari carutaPoliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au confiscat, sâmbătă, mii de pachete de ţigări în urma unei acţiuni specifice desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări.

Lucrătorii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti,  in urma unor informatii detinute, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu produse accizabile din tutun,  in urma careia a fost descoperit in localitatea Bobuleşti un atelaj hipo incarcat cu iarba  in care se aflau  doua persoane.

În  urma controlului, au fost descoperite in atelajul hipo, ascunse sub iarba, 2 colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra, in care se aflau tigari.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca cele doua persoane  sunt cetateni romani, in varsta de 24 ani, respectiv 28 de ani, iar tigarile de contrabanda le-au trecut peste raul Prut cu ajutorul unei sfori aruncate cu o lanseta de un cetatean R.Moldova, dupa care le-au incarcat in atelajul hipo si le-au acoperit cu iarba.

La inventarierea continutului celor doua colete, s-a constatat ca in ele se afla cantitatea de  2.980  pachete  tigari „Plugarul”, cu timbru de acciza R. Moldova, avand o valoare de 27.089 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *