O trupă de tineri din Truşeşti practică un sport mai puțin obişnuit. Vezi despre ce este vorba!

extasy parkourO trupă de adolescenți din Trușești practică un sport asemănator street-danceului, mai puțin întâlnit care poartă numele de Parkour. Parkour (prescurtat PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp.

Practicanții acestei discipline se numesc traceur-i la masculin si traceuse-re la feminin. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

like facebookLa Trușești, o trupă de tineri, cu vîrste cuprinse între 13 și 18 ani și au găsit această pasiune și practică acest dans cu mult talent.  Tinerii preocupați de așa numitul Parkour sunt Benea Marian(18 ani), Ştefan Gabriel(16 ani), Movilă Laurenţiu(15 ani), Coţovanu Ionuţ(16 ani), Dumitraş Ioana(16 ani), Gorgan Florin(16 ani) şi Dumitraş Antonia(13 ani), într-un cuvânt Extasy.

Au început simplu imitându-i pe alții.  Acum doi ani Gabriel, Florin si Laurenţiu au încercat să imite mişcările din videoclipurile de pe internet, au întâlnit şi alti cunoscători ai parkourului, astfel au descoperit ca le place şi se pricep. Au căutat în permanenţă şi alţi adepţi şi după mai multe veniri şi plecări, au reuşit să-şi închege o echipă pasionată şi dedicată.

“În primul rând EXTAZY semnifică o a doua familie, aici îmi regăsesc liniştea, colegii îmi oferă cele mai bune sfaturi după mama” declara Ştefan Gabriel.

“Pentru noi, această trupă înseamnă plăcere, pasiune, timp liber petrecut între prieteni şi sport ca activitate petrecută în spaţiu deschis. Ne antrenăm peste tot, în parc, la cinema, pe terenul de sport, la Gaby acasa” a adăugat Benea Marian.

Au participat la Gala Tinerilor Talentaţi, unde au ajuns în finală, la Dance Sport Arlechin, unde au obţinut premiul I, iar de la Cupa Liceelor s-au întors acasă cu premiul al III-lea. Au fost invitaţi la diferite baluri şi festivaluri unde au oferit demonstraţii de parkour pe muzică în cadrul unui probram alcătuit de ei.

Sunt susţinuţi de familie, prieteni şi profesori, astfel încât EXTAZY CREW se văd proiectaţi în viitor cu numere de mare succes. Pentru cei interesaţi de activitatea lor, îi puteti găsi pe canalul youtube EXTAZY DANCE CREW sau pe facebook, pe pagina fiecaruia dintre membri.

 

One thought on “O trupă de tineri din Truşeşti practică un sport mai puțin obişnuit. Vezi despre ce este vorba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *