Spectacol despre sex montat în premieră la Casa Tineretului

Actorii de la Teatrul Mihai Eminescu au jucat pentru prima dată, vineri, 20 iunie, la Casa Tineretului, locația în care vor juca de acum înainte spectacolele odată ce clădirea teatrului va intra în procesul de restaurare.

spectacol Primul spectacol pus pe scena Casei Tineretului a fost „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, în regia lui Vlad Cepoi. Spectacolul este povestea unor adolescenți, despre jocul seducției, despre sex și problemele pe care le presupun relațiile pe care aceștia le au la vârsta aceasta.

like facebookLimbajul este cel folosit de majoritatea liceenilor în ziua de azi, este realitate pură. Nu are un decor elaborat: un șotron fixat în mijlocul scenei, un leagăn, ambele pentru a o fixa mai bine în ochii spectatorilor pe adolescenta jucată de actrița Anca Pascu, un casetofon, câteva sticle de bere, o bancă și patru actori care reușesc să transpună personajele poveștii.

Nu e nevoie de prea multe repere sau decoruri sofisticate pentru ca spectartorii să fie mutați dintr-un timp într-altul. Își spectacol casa tineretuluischimbă hainele și devin când adolescenții prinși de jocul seducției, când procurori și avocați, puși să-i judece pe tineri pentru comiterea faptei de viol.

Spectacolul este natural, firesc, actorii sunt tineri și au poftă de a juca. Publicul nu este aranjat firesc ca într-o sală de spectacol ci este aproape de actori parcă ei înșiși ar face parte din povestea pusă în scenă de tânărul regizor Vlad Cepoi.

Spectacolul care ar trebui urmărit de cât mai mulți adolescenți tocmai pentru că tratează probleme cu care ei sespectacol teatru confruntă la vârsta lor,  a fost urmărit din public și de tatăl tânărului regizor, medicul și fostul ministru al sănătății, Vasile Cepoi.

Printre cei prezenți în public s-au aflat fostul viceprimar, Cătălin Alexa venit alături de soția sa sau directorul Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate Botoșani, Costel Lupașcu și șefa Serviciului de Programe Europene din cadrul Primăriei Botoșani, Oana Neică, cei doi formând un cuplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *