Boli tratate de Spitalul Judeţean cu miliarde lei şi plătite de Casa de Asigurări de Sănătate în bătaie de joc

bolnavi in spitalul judetean botosaniSituaţie paradoxală la Spitalul Judeţean. Unitatea spitalicească cheltuie pentru unele cazuri sume fabuloase, de până la aproape un miliard lei vechi în cazul unei pancreatite acute, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate decontează doar 1% din cheltuielile făcute cu tratamentul bolnavului.

Potrivit medicului Mihaela Miler, director medical la Spitalul Judeţean, anual la spital ajung bolnavi cu pancreatită acută, iar dintr-un miliard de lei vechi cât cheltuie unitatea pe un caz, instituţia de asigurări de sănătate decontează, prin contractul ce prevede tariful pe caz rezolvat, doar 1.380 de lei.

Sunt mai multe cazuri de pancreatită pe an, pentru care luăm 1.380 lei de la Casă„, a spus Mihaela Miler.

like facebookÎn topul celor mai scumpe boli tratate la Spitalul Judeţean mai figurează accesele pulmonare, ale căror costuri se ridică la aproximativ 60.000 de lei,  dar şi arsurile, fiind tratamente care necesită şi costuri de 10.000 lei.

Este ca la înot, ca la sărituri la trambulină sau la gimnastică, când prima notă, cea mai bună şi cea mi slabă se elimină şi se face media acestora„, a spus Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *