Căsătorii mai puţine de la un an la altul în Botoşani

verighete nuntaNumărul căsătoriilor înregistrate la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Botoșani scade de la un an la altul. Dacă în urmă cu patru-cinci ani, la aproape jumătatea anului, cel puțin 500 de cupluri îşi anunțau intenţia de a-şi oficializa relaţia, anul acesta, până la această dată, doar 219 şi-au depus actele pentru a-şi întemeia o familie.

Şeful Stării Civile Botoşani spune şi motivul pentru care tinerii botoşăneni nu se mai căsătoresc într-un număr atât de mare.

Din anul 90 s-au permis întreruperile de sarcină, iar acum sunt mai puţini cei care au 23-24 de ani şi care vin să se căsătorească. Pe lângă faptul că a scăzut natalitatea, tinerii au început să conştientizeze că a te căsători nu înseamnă să ai doar acea hărtie şi să stai în pat. Înseamnă că trebuie să mai şi mănânci, şi atunci încearcă să aibă o şcoală terminată, un loc de muncă„, a menţionat Gabor.

like facebookDacă înainte căsniciile se întemeiau la 20 de ani, acum vârsta medie a celor care fac acest pas a ajuns la 25 de ani. Cei mai vârstnici miri au avut 78, respectiv 80 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *