Exclusiv! Un fost poliţist a dat în judecată IPJ şi solicită daune de zeci de mii de euro pentru condiţiile de muncă

sediu IJP BotosaniUn fost poliţist a deschis o acţiune în instanţă împotriva Inspectoratului de Poliţie al Judeţului şi Inspectoratul General al Poliţiei Române şi solicită daune morale de 80.000 de euro pentru condiţiile de muncă şi faptul că a fost pensionat forţat.

Iulian Ohriniuc, de 45 de ani, a lucrat în cadrul IPJ, la Serviciul Logistic, timp de aproape 21 de ani şi susţine că în tot acest timp a dobândit mai multe boli din cauza condiţiilor de muncă, a stresului şi a discriminării superiorilor. Acesta a obţinut în toamna anului 2011 un certificat de handicap cu gradul II de muncă şi a fost trecut în rezervă.

Fostul agent susţine că a fost forţat să iasă la pensie, acuzând superiori de mai multe interese, el mai putând lucra la serviciul unde activa. Acum fostul angajat solicită plata diferenţei dintre salariul şi pensia înacasată, până la data la care ar fi trebuit să iasă la pensie la limită de vârstă.

like facebookOhriniuc mai susţine că, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală complicată, în septmebrie 2011, a primit recomandare de la medici să nu facă efort 6 luni, însă în ziua externării a fost mutat de şefii săi de la Serviciul Logistic la Biroul de Ordine Publică, în condiţiile în care era o muncă mult mai solicitantă fizic. A semnat decizia medicală prin care se hotăra trecerea în rezervă, însă acum spune că nu este de acord.

 

One thought on “Exclusiv! Un fost poliţist a dat în judecată IPJ şi solicită daune de zeci de mii de euro pentru condiţiile de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *