Florin Ghiorghiţă către Portariuc: M-am săturat de ironiile dumneavoastră ieftine

florin ghiorghita si ovidiu portariucNoi atacuri verbale în şedinţa de Consiliu Local între consilierii locali Florin Ghiorghiţă şi Eugen Ţurcanu şi primarul Ovidiu Portariuc. Disputa între cei trei a pornit de la aprobarea creditului de 24 milioane lei pentru cofinanţarea proiectului Cornişa şi creditul luat anul trecut prin Banca Mondială.

Am citit cu atenţie proiectul de hotărâre şi într-adevăr condiţiile de creditare sunt ceva mai bune,  dar cu certitudine sunt la jumătate din cheltuieli faţă de creditul făcut anul trecut de la IFC (divizia de investiţii a Băncii Mondiale), în valoare tot de 24 de milioane de lei. În linii mari, ca să înţeleagă botoşănenii diferenţa dintre  creditul luat de la IFC cu cheltuieli în valoare de 13,1 milioane de lei, comparativ cu cel ce azi, este de 6 milioane de lei. Nu poate fi decât o singură cauză, şi anume competenţa celor care au negociat şi şi-au făcut datoria, spre deosebire de creditul anterior la care a fost mandatat să semneze domnul primar”, a spus Eugen Ţurcanu.

Aceleaşi reproşuri cu privire la contractarea creditului prin Banca Mondială i-au fost aduse primarului şi de Florin Ghiorghiţă.

Aţi contractat acel credit prin Banca Mondială fără licitaţie publică, fără a lansa pe piaţa internă o cerere de ofertă măcar, aţi prejudiciat bugetul municipiului Botoşani cu o sumă de peste 60 miliarde lei„, a afirmat Ghiorghiţă.

Primarul l-a luat peste picior pe viceprimar şi i-a spus că se bucură că acesta are competenţe legate de finanţare şi economie.

Constat cu suprindere că există competenţă şi la domnul viceprimar legat de economieVăd că se pricepe la analize economico-financiare„, a spus Ovidiu Portariuc.

like facebookIritat, consilierul Florin Ghiorghiţă, i-a spus primarului că s-a săturat de ironiile sale ieftine.

Sunt aceleaşi atacuri la persoană, ironii ieftine, atacuri la viceprimari, consilieri locali, fără a înţelege că o armonie politică i-ar aduce şi domnului primar beneficii mai mari şi municipalităţii. M-am săturat de ironiile dv. ieftine şi dacă mai faceţi astfel de aprecieri, nu vă mai răspund pentru că nu sunteţi în măsură să catalogaţi anumiţi colegi de-ai noştri că sunt experţi, că nu sunt experţi. Unii dintre ei au condus o instituţie, o primărie„, a replicat Florin Ghiorghiţă.

3 thoughts on “Florin Ghiorghiţă către Portariuc: M-am săturat de ironiile dumneavoastră ieftine

  1. Ce excremente Ghiorghita si gen Eugen. Bai nevertebratelor proiectul cornisa era de pe vreama lui Fluturas tovarasul vostru.
    V-ati gasit fix voi sa molfaiti aiurea inteligentilor.
    Ghiorghita, ai nevoie cumva de banuti sa termini pub-ul din parc si incerci sa iti faci o carerea catre o functie mai buna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *