Credit de 24 milioane lei pentru cofinanţarea proiectului de la Cornişa, aprobat cu critici de consilierii locali

ovidiu portariuc consiliul local botosaniConsilierii locali au aprobat in sedinta extraordinara de marti contractarea unui credit, de catre municipalitate, in valoare de 24 milioane lei pentru cofinantarea „Parcului regional de agrement Cornisa”. Proiectul este cofinantat din bugetul UE si bugetul de stat in cuantum de 50%. Creditul va fi luat pe zece ani de la UniCredit Tiriac Bank, cu o dobanda de 5% pe an. Perioada de gratie este de doi ani, iar rambursarea se face in rate lunare egale. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat ca este pentru prima data cand s-a obtinut un credit cu o dobanda atat de mica.

Dobanda este buna, de 5%, dovada ca conditiile de creditare s-au imbunatatit pe de o parte, iar pe de alata parte si capacitatea finaciara si stabilitate a  municipalitatii a dus la acest procent de dobanda extrem de favorabil. Este un credit avantajos„, a mentionat Portariuc.

Deranjat ca s-a laudat peste masura, viceprimarul Eugen Turcanu, a spus ca felicitarile pentru obtinerea creditului trebuie aduse comisiei de negociere si nicidecum edilului.

like facebookAs vrea sa va felicit pe dv., dar nu pot. Au tot respectul nostru cei care au facut parte din comisia de negociere, ca s-au batut ca sa obtinem o suma mai buna. Felicitari pentru profesionalism colegilor nostri”, a spus Eugen Turcanu.

La randul sau, consilierul Corneliu Furtuna a spus ca daca creditul este atat de avantajos, ar trebui sa se achite cu el celelalte imprumuturi pe care le are municipalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *