250 de familii din judeţul Botoşani vor primi pachete cu alimente prin Crucea Roşie şi Carrefour

crucea rosie- banca de alimentePeste 250 de familii din judeţul Botoşani vor beneficia în această săptămână de proiectul „Banca de Alimente pentru 41 de judete și cele 6 sectoare ale Municipiului București”, finanţat de Fundația Carrefour și Carrefour România împreună cu Crucea Roșie Română.

Mai mult de 250 de familii din judeţul Botoşani vor primi pachete cu alimente greu perisabile, în cadrul proiectului „Banca de Alimente pentru 41 de judete și cele 6 sectoare ale Municipiului București”.

La nivel naţional, campania va atinge11.1750 de familii din întreaga ţară, către care vor fi distribuite aproximativ 150.000 de kilograme de alimente greu perisabile.

Fundația Carrefour și Carrefour România au asigurat 173.000 de euro din valoarea totală a proiectului de 233.266 euro, restul sumei fiind finanţat de Crucea Roşie Română.

like facebook„Începând din septembrie 2009, datorită generozității partenerilor și a donatorilor săi, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Roșii Române. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanțuri de super și hypermarketuri  din România. Fundația Carrefour a răspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente  populația săracă a țării. Colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate ce va aduce lumina și bucuria în sufletele și pe masa celor nevoiași”, a declarat Mihaela Geoană – Președinte a Societății Naționale de Cruce Roșie din România. 

 „Banca de Alimente este un proiect foarte drag nouă atât datorită rezultatelor cât și prin prisma faptului ca  am fost primul retailer care a implementat acest concept în magazinele sale. Carrefour România este un partener de durată al Crucii Rosii, lucru dovedit prin proiectele pe care le-am dezvoltat împreună, totul pentru a realiza acest vis comun, de a oferi românilor o viață mai bună, în care foamea nu mai face parte din realitatea de zi cu zi.” a declarat Andreea Mihai – Director Marketing al Carrefour România.

 Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat începând cu septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de bază familiile sau persoanele singure care au nevoie de ajutor pentru procurarea necesarului zilnic de hrană.

În peste 4 ani, proiectul a ajutat cu alimente de bază aproximativ 100.000 de familii și persoane singure, dintre care aproximativ 15.400 au primit alimente colectate în magazinele Carrefour.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *