Un grup de elevi din Botoşani au creat braţul robotic humanoid

2014 Brat robotic 044Succesul mâinii robotice “ROBOHAND”, creată de un grup de cinci elevi în cadrul unui proiect desfăşurat la Palatul copiilor, a împins spre noi performanţe.

Astfel, în perioada 15 aprilie-15 iunie, în cadrul unui proiect derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Palatul Copiilor, 18 elevi au realizat braţul robotic humanoid.  Coordonatorul proiectului a fost profesorul Luisian Grigore iar  partea de realizare practică a fost condusă de elevul Mihnea Horbuli

like facebookBratul robotic creat este mai performant fata de predecesorul său, prin materialele folosite, mai multe grade de libertate (3 la fiecare deget, unu la palmă şi rotirea încheieturii) şi aspectul apropiat de cel uman. Imprimanta 3d finalizată de o echipă de elevi  ai Cercului de Fizică Aplicată condusa de Horbuli Mihnea, a avut un rol fundamental în realizarea braţului,  toate componentele mecanice fiind “turnate” cu imprimanta 3d. Materialele pentru realizarea proiectului 2014 Brat robotic 031au fost suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret – Centrul de Tineret Botoşani.

„La finalizarea proiectului au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere, elevi şi profesori de specialitate din Botoşani, Iaşi şi Suceava. Profesorii invitaţi au fost impresionaţi de realizare şi de costurile scăzute în crearea braţului, comparând cu alte proiecte asemănătoare”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *