Acte false la o licitaţie organizată de Primăria Botoşani. Procurorii au deschis o anchetă

Primaria BotosaniLicitaţia organizată de Primăria Botoşani pentru arbuştii ornamentali ajunge pe masa procurorirlor. Reprezentanţii Primăriei au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru fals şi  fals în declaraţii, după ce au constat că patru dintre cele cinci oferte depuse la licitaţie sunt false.

like facebookLa licitaţie s-au înscris cinci firme, SC Marisa Jarden SRL, SC Tudor Urban SRL, SC Valex Design SRL, SC Morena Trans SRL şi SC Silvabel SRL.

După ce au fost deschise oferele s-a observat că patru dintre ele erau scrise de aceeaşi persoan pentru că s-a putt consta că au fost listate la aceeaşi imprimantă, o declaraţie ce era dată în numele fiecărei firme avea aceeaşi greşeală, respectiv lipsa precizării administratorului pentru care sunt stabilite situaţiile de incompatibilitate.

De asemenea toate patru au fost depuse în acelaşi timp la registratura instituţiei de o singură pensoar şi nu au fost menţionate de de indentificare ale firmelor sau modalităţi de contact.

„Comisia de evaluare a hotărât transmiterea către cei patru operatori economici vizaţi solicitări de clarificări privind opinia acestora referitoare la menţinerea ofertelor depuse în data de 07.04.2014 la Registratura Primăriei municipiului Botoşani, să menţioneze administratorii/persoanele împuternicite pentru semnarea ofertei şi sa ataşeze copie după certificatul de înregistrare la ORC, cu termen de raspuns in termen de 5 zile. La Registratura Municipiului Botosani a fost primit un singur răspuns la clarificările solicitate, venit  doar din partea SC Valex Design  SRL  prin care suntem anuntaţi că-si retrage oferta”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În urma verificărilor din teren s-a constat că  SC Tudora Urban SRL administrează un cabinet stomatologic situat pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani, iar administratorul firmei Cristina Tudora a menţionat că nu a depus nici o ofertă.

A doua societate verificată, Morena Trans SRL, s-a dovedit a fi una cu activităţi de taximetrie în oraş şi ai cărei reprezentanţi au refuzat să discute cu membrii comisiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *