Cum va fi vremea între 16 şi 29 iunie!

fulgere, vijelii, ploiMeteorologii anunţă că în cea de-a doua jumătate a lunii iunie vor cădea precipitaţii însemnate, iar temperaturile vor fi în scădere.

Estimarea meteo a fost realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 16-29 iunie. În Moldova, pâna în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, în medie la 21…22 de grade, apoi vor creste pâna la medii cuprinse între 24 si 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 si 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval si vor fi cuprinse, în medie, între 12 si 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata îndeosebi în perioada 16-20 iunie când, local, se vor putea acumula cantitaţi mai importante de apa.

like facebookLa munte, regimul termic, atât cel diurn cât si cel nocturn, va fi constant în prima saptamâna si se va situa sub cel normal pentru aceasta perioada, cu maxime medii între 13 si 15 grade si minime în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius. În a doua saptamâna valorile termice vor fi în crestere si se vor înregistra temperaturi medii diurne între 16 si 18 grade si minime în medie de 8…9 grade.

Probabilitate de ploi va fi ridicata în cea mai mare parte a intervalului, cu menţiunea ca, în perioada 16 – 20 iunie, aversele vor fi în general moderate cantitativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *