A fost lansat al XVI-lea volum al Studiilor Eminescologice în cadrul unui simpozion internaţional dedicat lui Eminescu la Bibliotecă

lansare studii eminescologiceBiblioteca Județeană Mihai Eminescu Botoșani a lansat, sâmbătă, un nou volum al studiilor eminescologice în cadrul simpozionului Internaţional “Eminescu: Carte-Cultură-Civilizaţie”, organizat în fiecare an în preajma zilei de 15 iunie. Este al XVI-lea volum din studiile eminescologice și, conform celor declatate de organizatorii, materialul este deosebit de important pentru cercetătorii operei eminesciene.

La lansarea volumului, dar și la lucrările simpozionului au participat profesori universitari şi eminescologi de la Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea ”1 Decembrie 1918”  Alba Iulia, Universitatea din Bucureşti, Institutul de Lingvistică ”Sextil Pușcariu”- Filiala Academiei Române din Cluj Napoca.

like facebookDe peste hotare au luat parte poetul şi publicisul sârb Pavel GAITANU şi Gisele VANHESE, profesor universitar la Universitatea “Cosenza-Calabria” din Italia. Studiile eminescologice reprezinta rezultatul unui protocol de colaborare al Bibliotecii Mihai Eminescu Universitatea “Al. I. Cuza” din Iaşi, Catedra de Literatură Comparată, care are ca scop realizarea unui Laborator de Cercetare Eminescologică.

lansare studii eminescologiceStudiile sunt o publicaţie de înalt nivel ştiinţific ce a fost deja distinsă de către Asociaţia Academică “Titu Maiorescu” şi a cărei prezentare a fost solicitată la Centrul Cultural Român de la Berlin, Universitatea din Augsburg (Germania), Universitatea din Tel-Aviv (Israel).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *