Un bărbat acuzat de trafic de persoane a fost arestat la domiciliu, însă a plecat de acasă. Vezi cum!

mascat suspect trafic persoane botosani1Un bărbat, cercetat într-un dosar întocmit de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane şi proxenetism, a scăpat de arestul preventiv şi a obţinut arestul la domiciliu şi cu o învoiere.

Este vorba despre Jan Valentin Avădănei, din Săveni, care a fost arestat preventiv la data de 21 martie, însă în 19 mai judecătorii au înlocuit măsura cu arestul la domiciliu .

Acesta a formulat, la începutul săptămânii, o cerere prin care cerea ca sâmbătă să fie învoit pentru a putea participa la o înmormântare. Vineri judecătorii Tribunalului Botoşani au admis cererea. Chiar dacă hotărârea nu este definitivă bărbatul a putut participa, fiind vorba de o situaţie de forţă majoră.

În dosar sunt cercetate şapte persoane acuzate că ar fi traficat şapte tinere, racolate din mediul rural, din zona oraşului Săveni.

Sub promisiunea unor câştiguri imediate au fost introduse în reţea, însă ulterior au fost obligate să se prostitueze în Botoşani cât şi în Franţa şi Italia. Minorele au fost exploatate sexual atât pe teritoriul municipiului Botoşani, cât şi pe teritoriul Franţei şi Italiei.

De asemenea, aceştia s-ar fi ocupat şi de racolarea de clienţi, prin intermediul unor site-uri de profil, pentru ca ulterior să colecteze sumele obţinute de tinere din activitatea de prostituţie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *