Niciun botoșănean nu a fost premiat la Premiile Eminescu Teiul de Aur și Teiul de Argint. Vezi premiile!

teiul 1Cea de-a XIII-a ediție a Premiilor Eminescu pentru literatură, arte vizuale, colecții și colecționari, Teiul de aur și Teiul de arigint, s-a desfășurat, sâmbătă dimineață, în prezența unor importante personalități culturale din oraș, dar și a președintelui Societății Culturale Mihai Eminescu de la Cernăuți.

În afară de tradiționalul moment de acordare a premiilor, au fost susținute alocuțiuni deosebite dedicate celor 125 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu, care se vor împlini duminică, 15 iunie. Evenimentul a fost găzduit anul acesta de secția de imprumut copii a Bibliotecii Mihai Eminescu.

like facebookLa ediția din acest an, juriul care a acordat premiile a fost format din Dragoș Pătrașcu, președinte de onoare – conferențiar universitare, dr. la Univ. de Arte Vizuale Iași, Augustin Eden, președinte de juriu- artist plastic, redactor șef al revistei de cultură Intertext, Constantin Tofan – artist plastic, prof dr. la Univ. de Arte vizuale Iași, Vasilian Doboș-poet, artist plastic, și director al editurii Opera Magna, Grigore Elisei – scriitor, realizator de emisiuni și film la Tvr Iași, Mihai Cornaci- secretar al Societății Numismatice din România, Elena Condrei- editor, scriitor, director al editurii Geea din Botoșani. Premiile au fost acordate, așa cum este tradiția evenimentului pe categorii astfel:

Literatură:

Premiul și medalia Eminescu Teiul de Aur: Ilie Șandru – Toplița

Premiul și medalia Eminescu Teiu de Argint: Mihaela Grădinaru – Râșca

Arte Vizuale:

Premiul și medalia Eminescu Teiul de Aur: Gheorghe Zărnescu -Bacău

Premiul și medalia Eminescu Teiul de Argint: Cristian Nicolae Ungureanu – Iași

Colecții și Colecționari:

Diploma în rang de excelență și medalia Eminescu Teiul de Aur: Gheorghe Vasiliu  – Bârlad

Premiul și medalia Eminescu Teiul de Argint: Ionel Mușel-Hârlău

Premiul și medalia Eminescu Teiul de Argint: Familia Ana și Mihai Iacob din București

Publicistică:

Diploma în rang de excelență și medalia Eminescu Teiul de Aur: Maria Toacă Andrieș din Cernăuți

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *