Slujbă specială, duminică, la capela Penitenciarului. Porţile închisorii de vor deschide

IPS Teofan binecuvantand detinutii din Penitenciarul BotosaniO slujbă specială va avea loc, duminică, la capela din incinta Penitenciarului din Botoşani, cu prilejul sărbătorii „Soborul tuturor sfinţilor”. Sărbătoarea este marcată în prima duminică după Rusalii, închinată Tuturor Sfinţilor, iar în această zi se cinstesc ocrotitorii şi ctitorii Capelei din incinta unităţii de deţinere,.

Evenimentul va reuni un sobor de preoţi din municipiul Botoşani, alături de personalul unităţii penitenciare şi persoane private de libertate custodiate.

like facebookProgramul activităţilor va începe sâmbătă, 14 iunie 2014, la ora 1730 cu slujba de Vicernie săvârşită de către soborul de preoţi, în cadrul acesteia fiind pomeniți toţi cei care au lucrat de-a lungul timpului unitatea penitenciară, dar şi credincioşi martiri din perioada comunistă (preoţi care au pătimit în acest penitenciar). Evenimentul  va continua și în ziua de duminică, cu săvârșirea Sfintei Liturghii între orele 0900 – 1200 și Sfântul Maslu între orele 1700 – 1900.

Accesul în Capela „Duminica tuturor sfinţilor” din incinta Penitenciarului Botoşani se va face în baza actului de identitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *