Vezi motivarea judecătorilor după ce patronul Electroalfa a fost pus în libertate!

gheorghe ciubotaru la dna bucurestiJudecătorii Tribunalului Bucureşti au demontat cererea de arestare preventivă propusă de procurorii DNA în cazul dosarului de corupţie în care este implicat patronul Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru.

Astfel, instanţa a considerat că procurorii nu au probe directe privind acuzele aduse vicepreşedintelui ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, directorului ENEL, Florin Gogu şi omului de afaceri Gheorghe Ciubotaru.

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că materialul probator administrat până la acest moment procesual, nu relevă existenţa unor probe şi nici chiar existenţa unor indicii temeinice, din care să rezulte presupunerea rezonabilă că inculpaţii au săvârşit infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. (…) În condiţiile în care nu au fost audiaţi factorii de decizie din cadrul ENEL sau reprezentanţii SC ElectroAlfa International SRL, persoanele implicate în atribuirea celor două contracte ori în lipsa unui act de control, concluzia Parchetului privind caracterul necuvenit al foloaselor obţinute (…) este pur speculativă şi nesusţinută de materialul de urmărire penală”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Potrivit motivării instanţei, nicio arestare nu se poate baza pe impresii, intuiţie, o simplă asociere de idei sau de prejudecăţi – etnice, religioase sau de altă natură-, indiferent de valoarea lor.

„Existenţa unei înţelegeri între cei trei inculpaţi, nu a fost nicicum contestată, astfel că revine rolul judecătorului de drepturi şi libertăţi să constate, pe bază de probe, caracterul licit sau ilicit al acesteia. Foloasele trebuie pretinse şi primite cu titlu de contraechivalent al conduitei pe care inculpatul Dumbrăveanu, s-a angajat să o aibă, respectiv aceea de a efectua acte contrare indatoririlor sale de serviciu. „La dosarul cauzei nu există probe şi nici indicii temeinice, în sensul că inculpatul Dumbrăveanu a influenţat în vreun fel rezultatul votului, cu scopul de a urmări interesele ENEL şi, implicit de a obţine foloase necuvenite pentru SCElectroAlfa International SRL”, se mai arată în documentul citat.

Tribunalul Bucureşti a respins, în 7 iunie, propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii DNA pentru vicepreşedintele ANRE Claudiu Dumbrăveanu, directorul Enel Florin Gugu şi Gheorghe Ciubotaru, asociat al unei firme, cercetaţi într-un dosar de corupţie. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va lua în discuţie dosarul în 17iunie.

sursa: MEDIAFAX

Bombă! Patronul Electroalfa reţinut de procurorii DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *