Trei mame solicită sprijin financiar pentru copiii cu autism

asociatia parinti autismTrei membre ale Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism din Botosani solicita sprijin financiar de la botosaneni pentru ca cei 450 de copiii cu autism din judetul Botosani sa beneficieze de mai multe ore de recuperare. Pentru acest lucru au nevoie de o echipa formata dintr-un psiholog si logoped, insa asociatia nu dispune de fonduri ca sa-i plateasca, asa ca a inceput o colecta. Mai mult,  asociatia funcționează în apartamentul unuia dintre membri și tot acolo se face și terapia cu psihologul voluntar.

„Autismul este pe viață, dar poate fi ameliorat, însă terapia se face individual și ar trebui să fie 8 ore zilnic pentru fiecare copil. Eu am experiență de foarte mulți ani și sunt singura din Botoșani care face individual terapia ABA. Un singur terapeut nu își poate permite a avea în coordonarea lui mai mult de trei copii. În județ sunt evaluați peste 450 de copii cu autism. Foarte mulți copii cu autism sunt în mediul rural, iar părinții nu au nici măcar informația ce înseamnă autismul”, a declarat psihologul Simona Cârligeanu.

Judetul Botosani ocupa primul loc pe tara la numarul copiilor cu autism, insa, in ciuda acestui fapt, in judet exista pentru cei 450 de copii cu autism luați în evidențe un singur centru de zi, Șansa mea, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde sunt 32 de copii pe trei grupe.

like facebookMedicul Tamara Ciofu, deputat PSD, a facut o interpelare la Ministerul Muncii cu scopul de a debloca posturi la Protectia Copilului si pentru ca specialistii sa se ocupe de acesti copii.

Aceste mame solicita sprijin financiar pentru ca mai au nevoie ca sa supravegheze copii in doua ture pentru recuperare, mai au nevoie de o echipa. de un psiholog si logoped cu care sa lucreze cu copii. Ori acestia nu au cum sa fie platiti. Atunci si-au facut un buget cat trebuie sa plateasca, dar acesti bani trebuie sa vina din donatii„, a spus Tamara Ciofu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *