Vezi concluziile comisiei care a verificat legalitatea receptie locului de joaca de la sere!

ovidiu portariuc, primarul BotosaniuluiComisia constituita la dispozitia primarului Ovidiu Portariuc, care a verificat legalitatea receptiei locului de joaca de la sere, a scos la iveala mai multe nereguli.  Potrivit edilului municipiului Botosani, concluzia comisiei coincide cu cea a Inspectoratului de Stat in Constructii si de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, si anume ca acea comisie de receptie a lucrarii a fost constituita fara respectarea prevederilor legale.

Din comisie au lipsit reprezentantul administratiei publice locale, au lipsit specialisti in domeniu care trebuiau sa faca parte din comisia de receptie. Mai mult decat atat, nici pana la aceasta data nu avem o decizie formulata in scris, un proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Nu a fost respectat regulamentul de functionare a terenului de joaca, nu exista aprobat, si aici ma intreb, atata vreme cat DSPSA si domnul Turcanu care stiau de un an de zile ca se va deschide acest loc de joaca, de ce nu au luat niciun fel de masura pentru a initia un regulament in baza caruia sa functioneze un loc de joaca?  Acum, dupa o saptamana de la deschidere, descopera si dumnealor ca trebuia sa fie un regulament, desi facea parte strict din obligatiile de serviciu. In ceea ce priveste integritatea bunurilor, este strict raspunderea directorului directiei si aici intram in cealalta zona a punerii in functiune si a exploatarii„, a mentionat Portariuc.

like facebookMai mult, primarul sustine ca, vineri, nici nu era facuta receptia lucrarii, iar portile terenului de joaca erau deja deschise si copii erau prezenti la locul de joaca. In urma anchetei, reprezentantii comisiei au stabilit constituirea unei noi comisii de receptie si organizarea unei noi receptii dupa remedierea deficientelor. De altfel, locul de joaca a fost inchis temporar de Protectia Consumatorului, pana la remedierea deficientelor constatate.

S-a constatat lipsa de legalitate a comisiei de receptie, s-a dat un termen. Au cam fost incalcate toate aceste reglementari legale care tin de calitatea constructiilor, rezistenta lor, securitare in exploatare. Concluzia Inspectoratului de Stat in Constructie era ca la acea data comisia trebuia sa recomande respingerea receptiei. Atata timp cat nu sunt documentele solicitate de Inspectioratul de Stat in Cionstructii, ma refer la certificatul de calitate, conformitate,  este clar ca nu se face aceasta receptie intr-o zi -doua„, a mai spus Portariuc.

2 thoughts on “Vezi concluziile comisiei care a verificat legalitatea receptie locului de joaca de la sere!

  1. PUTEREA LUCRULUI BINE FACUT.Exact asa au fost efectuate lucrarile si la parcarea subterana.Se pare ca PRESEDINTELE oamenilor de afaceri din PDL isi face”datoria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *