Cel mai în vârstă veteran de război jandarm din judeţul Botoşani, înmormântat cu onoruri militare

Inmormantare jandarm veteranJandarmii l-au condus joi pe ultimul drum pe cel mai în vârstă veteran de război jandarm din judeţul Botoşani, sublocotenentul în retragere Apostol Ion, plecat la cele veşnice în ziua de 08 iunie a.c. .

Născut în comuna Avrămeni cu trei ani înaintea izbucnirii primei conflagraţii militare mondiale,  peste doar 17 zile ar fi împlinit vârsta de 103 ani.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial a fost concentrat la arma Jandarmeriei, din 27.05.1941, până în toamna anului 1944. A participat ca militar în termen la acţiuni de asigurare specifice Jandarmeriei în spatele frontului, la legiunile de jandarmi din Iaşi, Hunedoara şi Câmpulung, de unde a şi fost lăsat la vatră pe 20.09.1944.

În data de 23.03.1993 a fost luat în evidenţa Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de Război din M.A.I., când a fost avansat la gradul de sergent-major, iar în anul 2010 a fost avansat la gradul de sublocotent în retragere, primind şi Crucea Comemorativă a Celui De-al Doilea Război Mondial.

like facebookInspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani şi-a făcut o datorie de onoare din participarea la evenimentele importante din viaţa veteranilor de război jandarmi, cu sprijinul domnului colonel (r) Drăguţu Mihai – preşedintele Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de Război din M.A.I. La solicitarea familiei, o gardă de onor cu Drapelul Unităţii şi un pluton de jandarmi au participat la înmormântarea veteranului de război, ocazie cu care au fost trase salve de armă, aşa cum prevede ceremonialul militar în aceste momente. Veteranul a fost înhumat în uniformă de ofiţer jandarm, donată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *