VIDEO! Polițistul de frontieră care conducea rețeaua de contrabandiști, cercetat pentru divulgare de informații secrete. Vezi cum acționa!

mascat contrabanda tigari botosani5Procurorii D.I.I.C.O.T Botoşani efectuează cercetări faţă de opt persoane sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui  grup infracţional, in urma perchezitiilor de miercuri. Politistul de frontiera este cercetat sub aspectul infracţiunii de divulgare de informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit DIICOT, in cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, pe raza judetului Botoşani s-a dezvoltat o reţea ilegală de introducere şi de distribuţie pe teritoriul naţional a ţigărilor de provenienţă ucraineană.

În acest context infracţional, în cursul anului 2014, membrii grupării au desfăşurat în mod repetat activităţi de introducere în ţară a unor cantităţi de ţigări, peste frontiera de stat a României, prin zona localităţilor Dersca, Hilişeu-Crişan şi Oroftiana.

like facebookDupă ce ţigările erau preluate de la cetăţenii ucraineni implicaţi, acestea erau transportate pe teritoriul României, depozitate temporar la domiciliile membrilor grupării sau în alte locaţii prestabilite, ulterior fiind distribuite pe „piaţa neagră”. Întreaga activitate infracţională era conspirată, riguros planificată, având un caracter de continuitate şi o structură bine organizată, fiecare introducere/preluare de ţigări desfăşurându-se prin metode şi mijloace stabilite anterior de membrii grupării, reţeaua infracţională obţinând astfel importante beneficii financiare, în dauna bugetului de stat.

Totodată există suspiciunea rezonabilă că activitatea grupului era sprijinită de către subiectul activ  care avea calitatea  de agent de poliţie de frontieră şi care,  fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, furniza date confidenţiale privind dispunerea în teren a patrulelor poliţieneşti, omiţând intenţionat supravegherea zonei unde se desfăşura activitatea de contrabandă. De asemenea, acesta  monitoriza zona adiacentă în scopul luării şi transportării coletelor cu ţigări de către membrii grupului infracţional.

În cursul anului 2014 au  fost introduse ilegal în România aproximativ 28.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *