Achiței către prefectul Macaleți: În maxim patru- cinci luni, lucrarea la drumul Vorona va fi gata

drum vorona cu camioaneReprezentantii Consiliului Judetean dau asigurari ca modernizarea DJ 208 C Vorona – Vorona Mare- Joldești – limită județ Suceava va fi finalizata in maxim patru- cinci luni, iar participanții la trafic vor fi nevoiți să respecte condițiile de drum impuse. Declaratia a fost facuta dupa ce prefectul judetului, Costica Macaleti, a cerut restructii de viteza in zona, urmare a nemultumirilor exprimate de voroneni. Vicepresedintele CJ, Cristian Anchitei, a declarat ca însuși ministrul PSD, Liviu Dragnea, a semnat, în data de 12 mai 2014, Ordinul nr. 724 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de dezvoltare Locală pentru județul Botoșani pentru anul 2014, în care este cuprinsă și suma de bani necesară finalizării lucrării de modernizare de pe drumul județean de la Vorona.

Mai concret, s-a alocat suma de 3.800.517 lei pentru obiectivul de investiții Modernizare DJ 208 C Vorona – Vorona Mare- Joldești – limită județ Suceava, sumă necesară pentru finalizarea porțiunii de drum rămase între Joldești și  limită județ Suceava. În acest sens, a fost semnat și  contractul de finanțare, constructorul aflându-se în aceste momente în faza de organizare de șantier în vederea începerii lucrărilor.

like facebookReferitor la restricțiile de viteză pentru care domnul prefect al județului Botoșani manifestă îngrijorare, precizăm că încă din anul 2009 de la începerea efectivă a modernizării drumului județean de la Vorona, s-a prevăzut și urmează a fi executat la intersecția cu DJ 208 înspre Tudora cel de-al treilea sens giratoriu (două fiind deja în Vorona), cu scopul de a micșora viteza mașinilor de mare tonaj în localitatea Joldești. Totodată, o dată cu începerea lucrărilor, constructorul are obligația de a instala indicatori care semnalizează reduceri de viteză pe timpul execuției obiectivului de investiție. În acest context, ne cerem scuze locuitorilor localității Joldești pentru disconfortul creat și dăm asigurări că, în maxim patru- cinci luni, vor beneficia de o lucrare de calitate, în urma căruia toți participanții la trafic vor fi nevoiți să respecte condițiile de drum impuse„, a declarat Achitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *