Liderul LSI Botoşani: Există promisiuni de majorare a sumelor cu care sunt plătiţi profesorii din comisiile de examen

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, Liviu Axinte, susţine că profesorii care au fost cooptaţi în comisia de la Bacalaureat, respectiv Evaluarea naţională, ar putea primi mai mulţi bani în acest an. În urma nemulţumirilor exprimate la nivel naţional de sindicatele din invatamant, premierul Victor Ponta a promis majorarea sumelor care vor ajunge la profesorii corectori si supraveghetori.

Sumele de acum sunt la un nivel derizoreiu. Acest aspect a fost semnalt de conducerea Federaţiei în întâlnirea cu prim-ministru, care a promis că se vor modifuca aceste sume, iar în perioada următoare vor fi crescute. La această dată nici nu ştim dacă sunt tranşate sumele pe care le primesc profesorii. S-a ajuns ca in 2014 sa plătim o activitate sub nivelul sumelor plătite în 2006. Mi se pare inacceptabil„, a spus Axinte.

like facebookAnul trecut, la examenul de bacalaureat, profesorul evaluator a fost platit cu 4,8 lei pe lucrare, profesorul asistent cu 29 lei pe zi, sumele fiind brute. De asemenea, presedintele Comisiei de bacalaureat a primit in jur de 500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *