Studenta de 19 ani, operată de mai multe ori, departe de vindecare

monica neamtuMedicii de specialitate au precizat ca pacienta va avea nevoie de o perioada lunga de recuperare • Dupa ce mai bine de doua luni de zile a avut nevoie de ingrijiri speciale pentru a supravietui, acum trebuie sa lupte si cu o pareza la piciorul drept

Dupa aproape trei luni de spitalizare, tanara care a trecut prin chinuri groznice dupa ce un vas de sange i-a fost perforat in timpul unei interventii chirurgicale, ar putea fi externata la sfarsitul saptamanii, potrivit Buna Ziua Iasi.

La inceputul lunii, Monica Neamtu a fost transferata de la Spitalul Sf. Spiridon la Spitalul de Recuperare din Iasi pentru a urma un tratament de recuperare. Tanara in varsta de 19 ani se afla in clinica de neurologie unde a fost diagnosticata cu pareza de nerv sciatic, la piciorul drept.

Pacienta urmeaza un tratament recuperator care va fi de lunga durata. Spitalul i-a imprumutat o orteza si urmeaza sa fie externata vineri (13 iunie – n.r.). Pacienta va continua tratamentul de recuperare si acasa, revenind ori de cate ori este nevoie la control si va avea si un tratament medicamentos„, a spus dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iasi.

Medicii de specialitate au precizat ca exista o cauza a deficitului motor, dar este foarte dificil de depistat avand in vedere nenumaratele interventii pe care le-a suferit Monica Neamtu.

Medicul nu comenteaza acuzatiile care i se aduc

like facebookTanara din judetul Botosani a ajuns pe mana conf. dr. Razvan Socolov in luna martie. In ziua de 24 martie, medicul a decis sa o opereze laparoscopic pentru indepartarea unei sarcini extrauterine. De aici a inceput totul. Se pare ca medicul Socolov i-a perforat unul dintre vasele iliace provocand o hemoragie greu de oprit. In decurs de 24 de ore pacienta a fost operata de trei ori, pe data de 25 martie fiind scoasa in stare critica din sala de operatie si transferata direct in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva din Spitalul Sf. Spiridon.

Mai bine de doua luni de zile, mai multi medici de diferite specialitati au stat zi si noapte langa pacienta pentru a-i salva viata. La Spitalul Sf. Spiridon chirurgii au fost nevoiti sa intervina de inca doua ori. Monica Neamtu va avea nevoie si de a sasea interventie chirurgicala pentru refacerea circuitului digestiv. Medicul Razvan Socolov s-a ferit sa faca vreo declaratie in legatura cu acuzatiile care i se aduc. „Nu am ce comenta. Ancheta Colegiului Medicilor este in curs”, a declarat conf. dr. Razvan Socolov, director medical la Maternitatea Elena Doamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *