Societăţi comerciale “călcate” de poliţişti de proximitate

politisti societatiÎn perioada aprilie – septembrie 2014, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul structurilor de ordine publică derulează ample acţiuni de informare a cetăţenilor privind modalităţile de prevenire a tâlhăriilor, precum şi a furturilor din locuinţe şi de/din auto.

Astfel, marţi, 10 iunie, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au participat la întâlniri cu angajaţi ai unor societăţi comerciale din municipiu.

Acestora le-au fost transmise recomandări cu caracter preventiv, despre cum pot evita să devină victime ale unor evenimente nedorite.

De asemenea, angajaţii agenţilor economici au primit de la poliţişti materiale preventive, realizate în cadrul campaniei.

like facebookPolitiştii vă recomandă: 

Cum să ț­ii tâlharii la distanță?

În locuri publice: 

  • Evitaţi deplasările prin zone mai puțin circulate sau izolate (câmpuri, parcuri, șantiere, terenuri virane);
  • Când transportați sume mari de bani, faceţi tot posibilul să fiţi însoțit și de o altă persoană de încredere;
  • Păstraţi asupra dumneavoastră cât mai puțini bani;
  • Evitaţi să consumaţi băuturi alcoolice atunci când aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;
  • Dacă agresiunea se produce într-un loc public, nu aveţi rețineri în a solicita ajutorul celor aflați în zonă și chiar de a riposta fizic – o astfel de reacție îl poate determina pe agresor să vă lase în pace și să părăseasca locul în grabă.

Atenție! În cazul în care integritatea corporală sau viața vă sunt puse în pericol, renunțaţi la bunurile pretinse de agresor. Rețineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, particularități în vorbire sau în comportament. APELAŢI RAPID NUMĂRUL DE URGENŢĂ 112!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com