Botoșăneanca Ana Maria Bucșă a primit note mari, dar nu a luat niciun premiu la Festivalul George Grigoriu

ana maria bucsa la festivalul george grigoriu
Botoșăneanca Ana Maria Bucșă, alături (stânga) de Cristina Valenti (Italia), care a făcut parte din bandul lui Eros Ramazzoti

Botoșăneanca Ana Maria Bucșă n-a reușit să obțină niciun premiu la festivalul internațional de muzică ușoară George Grigoriu, desfășurat în weekend la Brăila. Asta în ciuda  faptului că adolescenta, elevă la Liceul de Artă Ștefan Luchian din Botoșani a obținut mai multe note de 9.00 din partea juriului condus de compozitorul Marius Țeicu.

Concursul de la Brăila este unul dintre cele mai dificile din țară la ora actuală în condițiile în care vin concurenți foarte buni din alte țări. Nu o dată festivalul brăilean a fost comparat cu și mai celebrul festival Cerbul de aur de la Brașov.

Printre concurenții care au obținut premii anul acesta s-au aflat italianca Cristina Valenti, care cântat și în bandul lui Eros Ramazotti, Cristian Prăjescu, câștigătorul locului I anul acesta la Festivalul Mărțișor Dorohoiani, la Brăila, cu locul III. Nici interpreta din Anglia nu a plecat acasă cu un premiu, iar concurentul din Canada abia a luat un premiu special.

Trofeul festivalului George Grigoriu a fost câștigat anul acesta de trupa Plai Art Band din Republica Moldova din care face parte tânărul Eugeniu Andrianov, care cu doi ani în urmă câștiga trofeul la Festivalul Mărțișor dorohoian.

Ana Maria Bucșă  a fost însă remarcată la festivalul George Grigoriu de chiar dirijorul italian Rocco Palazzo, care îi însoțește pe concurenții italieni, pentru interpretarea piesei românești „Amurgul”. Acesta i-a spus tinerei din Botoșanni că interpretarea sa îi amintește de câștigătoarea trofeului din 2012 la acest festival. A urmat un schimb de numere de telefon, semn că există posibilitatea unei colaborări, în condițiile în care Palazzo are în Italia o agenție de impresariat.

One thought on “Botoșăneanca Ana Maria Bucșă a primit note mari, dar nu a luat niciun premiu la Festivalul George Grigoriu

  1. Concursul acesta de la Braila nu mai este de mult unul corect. In primul rand ca toti membrii juriului din strainatate au concurenti in concurs care le sunt elevi sau acesti concurenti straini sunt mamageriati de acesti jurati. In al doilea rand sunt concurenti tineri romani si valorosi care nu pot participa la preselectie pentru ca au participat de doua ori cand erau la inceput de cariera si nu aveau experienta iar regulamentul nu da dreptul la a treia participare.Acest festival ar fi cu adevarat puternic daca ar limita participarea doar pentru concurentii care au obtinut mentiuni sau premiile ;3,2,1, MARELE PREMIU la editiile anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *