O botoșăneancă participă la unul din cele mai dificile festivaluri de muzică. Tînăra a impresionat printr-un gest non-conformist!

ana maria bucsaO botoșăneancă participă în aceste zile la unul din cele mai cunoscute și importante festivaluri de muzică românească din țară. Este vorba despre Festivalul Internațional de Muzică Ușoară George Grigoriu de la Brăila, ajuns, anul acesta, la cea de-a X-a ediție, care s-a consacrat în rândul cunoscătorilor de muzică, precum un festival dificil și datorită concurenților cu greutate din străinătate. Nu o dată, festivalul brăilean a fost comparat atît de public, cât și de membrii juriului cu și mai celebrul festival Cerbul de aur de la Brașov.

De altfel, unul dintre membrii juriului de la festivalul de la Brăila este chiar unul din membrii juriului de la celebrul festival de la Brașov, respectiv Eliane Dambre.

Din Botoșani, anul acesta, a participat la festival Ana Maria Bucșă, tânăra de 16 ani, de altfel mezina festivalului, a interpretat două melodii, respectiv  „Amurgul” din repertoriul compozitorului George Grigoriu, aceasta fiind și o obligație a concurenților prin regulament de a cînta o piesă din cele compuse de compozitorul în memoria căruia este organizat festivalul și melodia „Pedepsește-mă, dar nu pleca” a lui Viorel Gavrilă.

like facebookAna Maria a intrat în prima seara în concurs, a cincea, și a impresionat, atât cu interpretarea mai originală a pieseana bucsai „Amurugul”, cât și printr-un gest mai nonconformist.

Adolescenta și-a accesorizat la rochia de seară lungă, pe care a purtat-o pe scenă, o pereche de teniși, lucru observat atît de public, cât și de prezentatorul festivalului, Octavian Ursulescu, care a întrebat-o la ieșirea din scenă: „În teniși?”, la care botoșăneanca a răspuns scurt: „așa mă simt eu bine”.

Ana Maria a ales o pereche de papuci sport tocmai pentru a se putea descurca mai bine pe scenă avînd o coregrafie care presupunea multă mișcare. Interesant este faptul că botoșăneanca a fost remarcată încă de la repetiții de Rocco Pallazzo, dirijorul italian care însoțește concurenții din Italia, acesta spunându-i ca interpretarea piesei „Amurgul” i-a amintit de una din concurentele din Italia, care în 2012 obținea trofeul acestui festival.

Festivalul George Grigoriu continuă și în seara aceasta la Brăila, evenimentul fiind în transmisiune directă pe TVR2, începând cu ora 20.10. Sâmbătă, are loc a doua zi de concurs urmată de un recital susținut de Adrian Enache, iar duminică Gala Laureaților, urmată de un recital susținut de Ștefan Bănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *