Vezi ce destinatie va avea Casa Sofian!

casa Sofian BotosaniReprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei vor ca monumentul istoric, Casa Sofian, sa fie redat circuitului cultural, social si educational. IPS Teofan a declarat ca se doreste ca si in judetul Botosani sa existe centre socio-culturale, asa cum Mitropolia are la Durau, in judetul Neamt, sau in Iasi.

Cel de-al treilea judet care face parte din Arhepiscopia Iasului, judetul Botosani, era lipsit de o entitate de acest gen. Ai nevoie de spatii unde sa adapostesti obiectele de patrimoniu, ai nevoie de de spatii in care aceste obiecte de patrimoniu sa fie expuse publicului. Avem nevoie de lucrari bisericesti, dar cu conotatie culturala si educationala, un centru de conferinte, sa ai cateva sali unde sa organizezi intalniri. In judetul Botosani nu avem decat sala de la Protoeria Botosani. Dorim sa fie spatii in care reprezentantii Mitropoliei sa vina aici pentru coordonarea acestor lucrari, iar daca spatiul permite as indrazi ca sa fie si o mica capeluta. Nu se poate un spatiu al bisericii fara un loc de rugaciune si daca vreodata mila Domnului va fi asupra noastra si se va organiza Episcopia de Botosani, aceasta entitate sa faca parte din infrastructura misionara a Centrului mitropolitan din aceasta zona”, a spus IPS Teofan.

like facebookReprezentantii Guvernului au anuntat, joi, ca vor sprijini reabilitarea cladirii. Suma necesara pentru aceasta investitie se ridica la 3 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *