Începe colecta de obiecte pentru viitorul muzeu al vieţii cotidiene în comunism

Afis colecatare materiale Muzeul comunismului BotosaniSub sloganul „Nu aruncați istoria la gunoi, aduceți-o la muzeu”, Asociația CulturEst lansează o campanie de strângere de obiecte și documente de dinainte de 1989, oferite în regim de donație, în vederea constituirii unui Muzeu al Vieții Cotidine în Comunism (MuViCC) la Botoșani, ce va funcționa în vechea clădire a CET-ului.

Campania se va desfășura în perioada 6 iunie – 31 august, prin amplasarea a două  corturi, unul pe Pietonalul Unirii nr. 10,  iar celălalt pe Calea Nationala nr. 101 (Piața Mare), dar și prin disponibilitatea reprezentanților asociației de se deplasa la domiciliul celor dispuși să contribuie la realizarea acestui proiect important pentru comunitate. Botoșăneni ce doresc să doneze obiecte sau documente, pot veni direct la corturi ori ne pot contacta la adresa de e-mail [email protected] sau la tel 0755 877 398.

like facebookPână la finalizarea renovării clădirii ce va adăposti Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism, obiectele obținute în urma acestei campanii vor fi expuse în cadrul unor expoziții temporare, deschise publicului.

Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism (MuViCC) este un proiect iniţiat şi dezvoltat de Asociaţia CulturEst, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani, Muzeul Literaturii Române din Iaşi, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani și Asociația B-Right Media Botoșani. Muzeul își propune să  ofere o imagine a vieții cotidiene din societatea românească între 1945-1989 și este primul de acest fel din România.

Pentru a fi la curent cu noutățile, intrați pe pagina de Facebook a Muzeului – https://www.facebook.com/MuViCC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *